Όμιλος Προγραμματισμού για Φορητές Συσκευές 2018-19

Κατά το σχολικό έτος 2018-19, λειτουργεί για 5η συνεχόμενη χρονιά στο σχολείο μας ο Όμιλος Προγραμματισμού για Φορητές Συσκευές.

Στο πλαίσιο του συγκεκριμένου ομίλου, οι μαθητές και οι μαθήτριες αναπτύσσουν προγραμματιστικές ικανότητες μέσα από την ανάπτυξη εφαρμογών που προορίζονται για φορητές συσκευές (tablets, smartphones, κτλ.). Έτσι προσεγγίζουν ένα επιστημονικό πεδίο που βρίσκεται στην αιχμή της τεχνολογίας, εστιάζοντας όχι στην απλή χρήση των παραπάνω συσκευών αλλά στη βαθύτερη κατανόηση της λειτουργίας τους και στον προγραμματισμό τους.

Ταυτόχρονα, μέσα από δράσεις του ομίλου, δίνεται η δυνατότητα συμμετοχής σε μαθητικά συνέδρια και διαγωνισμούς με αποτέλεσμα την ενίσχυση της δημιουργικότητας, της καινοτομίας, της συνεργασίας. Κατά τα προηγούμενα έτη, μαθητές του σχολείου μας διακρίθηκαν με τις εργασίες τους, κέρδισαν εντυπώσεις και το σημαντικότερο απέκτησαν εμπειρίες πολύτιμες για την μετέπειτα σχολική, ακαδημαϊκή και επαγγελματική τους πορεία.

Ο όμιλος απευθύνεται σε μαθητές και μαθήτριες και των 3 τάξεων του Γυμνασίου που έχουν τη θέληση και το μεράκι να εξερευνήσουν το συναρπαστικό αυτό πεδίο της Πληροφορικής.

Καλή αρχή και καλή πρόοδο!!

Κουκουρίκου Στυλιανή, Εκπαιδευτικός ΠΕ19

 

Advertisements
By skoukou2013

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s